Спорт

Феномен БК "Дніпро". Баскетболісти з однойменного міста не програли жодного матчу в Суперлізі Favbet

22.01.2024 13:06 - SVOBODA.FM

2023 рік закінчився для спортсменів потрійною перемогою у Івано-Франківську, де вони обіграли команди-суперниці «Говерлу», «Рівне», «Галичину». На той час команда одноосібно очолила турнірну таблицю з вражаючим рахунком 12 перемог в 12 матчах. Але на цьому вони не зупинились.

Після новорічної перерви,  з  12 січня, відновилися матчі регулярного чемпіонату Суперліги України. Вона також відома у медіа за назвою офіційного спонсора – Суперліга Favbet.  Команда БК «Дніпро» залишається непереможною та кидає цим виклик усім суперникам. Переваги команди, що роблять її фаворитом змагань на сьогодні – вражаючі результати та високий рівень гри. 

Турнірна таблиця Суперліги: 1 місце – БК «Дніпро» (15 перемог – 0 поразок), 2 місце – БК «Запоріжжя» (11-5), 3 місце – «Прикарпаття-Говерла-КФВ» (11-7). Дніпро має блискучий лідерський результат. Він є результатом спільної роботи команди, яка наразі складається з дуже сильних гравців – Тимофеєнко, Конєв, Закурдаєв, Сорочан та інші. Про це свідчать результати недавніх ігор.

13 січня Дніпро досяг перемоги у грі  з командою «Київ-Баскет» у Луцьку. Рахунок 76:66. Доля гри визначилась в останній чверті. «Дніпро» зміг досягти та втримати перевагу у 13 очок. Кращим гравцем цього поєдинку став Володимир Конєв. Також не відставали інші гравці Тимофеєнко, Закурдаєв, Горобченко, Колдомасов, Дубоненко, Сипало, Сорочан, Тарасенко. 

У неділю 14 січня, теж у Луцьку, пройшов поєдинок між командами «Дніпро» та «Черкаські Мавпи». Зустріч завершилася перемогою «Дніпра» з рахунком 76:66. Найкращим гравцем (MVP) поєдинку став Данило Сипало. Також в грі відзначились Тимофієнко, Конєв, Закурдаєв, Горобченко, Дубоненко, Тарасенко, Сорочан, Колдомасов. 

Можна помітити, що два останні матчі пройшли майже на рівних і «Дніпро» виграв з незначною перевагою. Ігор Дубоненко, захисник Дніпра, вважає причиною цього сумбурне повернення до змагань, але запевняє, що команда буде готова показати більш якісну гру. Проблеми з реалізацією можливостей відзначає і головний тренер дніпрян Володимир Коваль. 

Фото: bcdnipro

Проте, за поєдинками Суперліги, хлопці з «Дніпра» не забувають про важливіше – боротьбу на фронті. Президент БК «Дніпро» Валерій Кондратьєв в лавах війська. Тож гравці клубу беруть активну участь у волонтерському русі. Адресно допомагають 98-й бригаді ЗСУ, де зараз воює багато земляків та фанів дніпрян. Основна допомога спеціалізоване взуття, аптечки і турнікети, кошти на ремонт та купівлю необхідної техніки. 

На сторінці «Дніпра» в Інстаграмі є посилання на збір на ремонт авто для 3ОШБ. Щоб заохотити збір було підготовлено унікальний тираж футболок в підтримку ЗСУ. Їх не буде у продажу, але можна буде виграти за донат. Станом на сьогодні збір вже закритий. Після серії ігор у Луцьку, форвард Роман Бондарчук виступив із закликом «Не забувайте в Україні йде війна. Допомагайте ЗСУ. Дякую вам хлопці, що нас оберігаєте. Ми за вас пам’ятаємо, за кожного». Команда не стоїть осторонь, коли потрібна допомога її фанам та військовим-землякам.