Світ

США ввели нові санкції проти понад 150 компаній та осіб, які допомагають рф обходити обмеження

15.09.2023 11:04 - SVOBODA.FM

США запровадили санкції проти понад 150 компаній та фізичних осіб, які залучені в постачанні американських та інших західних технологій і товарів до Росії, зокрема, шляхом обходу санкцій

 Про це повідомляє Мінфін США.

Під санкції потрапили компанії та люди, які допомагають російському ВПК, залучені у виробництві ракет, ударних БПЛА, а також постачають електроніку та компоненти, без яких процес виробництва озброєнь був би неможливим.

У списку, зокрема, засновник Російської мідної компанії Ігор Алтушкін, голова ради директорів АТ "Трансмашхолдинг" Андрій Бокарєв, засновник Уральської гірничо-металургійної компанії Іскандер Махмудов та його син Джахангір Махмудов.

Також під санкціями опинилися, зокрема, Автоваз, Москвич, Росавтодор, НВО "Сатурн", Сінко-Банк, 61-й, 71-й та 72-й авторемонтні заводи, а також Ульянівський патронний завод, Ростовський інститут радіозв'язку та інші компанії.

Окрім російських компаній, під санкціями опинилися юридичні особи з Бельгії, ОАЕ, Словенії, Туреччини, ЦАР та інші.

Наприклад, обмеження введені проти фінських компаній — Siberica і Luminor, — і їхніх естонських та французьких співробітників, які брали участь у постачанні електронних компонентів російським фірмам — наприклад, камер для безпілотників, літієвих батарей та оптичних фільтрів.