Війна

На Чернігівщині в останню путь провели двох загиблих воїнів

30.05.2023 16:12 - ЧЕline

30 травня на Чернігівщині в останню путь провели двох земляків, які полягли у боротьбі за вільне майбутнє українського народу.

Солдат Андрій Юдицький народився 9 січня 1985 року в селі Лісконоги Новгород-Сіверського району. Тут закінчив 9 класів загальноосвітньої школи, а потім протягом ще двох років навчався у Камянсько-Слобідській школі.

Протягом 2002-2003 років проходив строкову військову службу, після чого повернувся до рідного села. У 2007-2008 роках чоловік навчався в Київському енергетичному ліцеї за спеціальністю «зварювальник монтажних кранів». Проживав у рідному селі, працював трактористом в місцевому ТОВ «Переможець». Односельці згадують Андрія як працьовитого, справедливого, відкритого, світлого чоловіка, який завжди приходив на допомогу землякам.

На захист України Андрій став у березні 2023 року. Службу проходив у складі одного з підрозділів військової частини А7015 (4-та окрема танкова бригада) та сумлінно виконував свій військовий і громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканость рідної країни. На жаль, 20 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Юдицький Андрій загинув. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши його на місцевому кладовищі.

Сержант Леонід Астапов народився 27 листопада 1971 року у Бахмачі. Тут ріс та навчався, спочатку закінчив місцеву ЗОШ №1, а після неї — Конотопське ПТУ. Тривалий час працював на залізниці (на станції Бахмач).

Після повномасштабного ворожого вторгнення, у квітні 2022 року, чоловік долучився до лав оборонців України. Захищав Батьківщину у складі одного з підрозділів військової частини А1008 (14-та окрема механізована бригада) та разом з побратимами давав гідну відсіч російським окупаційним військам. На жаль, 10 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківщині Астапов Леонід загинув. Протягом цього часу воїн вважався зниклим безвісти, але сьогодні рідні та близькі змогли нарешті провести його в останню путь, поховавши на кладовищі рідного міста.