Суспільство

У Чернігові майже 70 рекламних вивісок підлягають демонтажу: коли їх почнуть демонтовувати

29.05.2023 13:47 - Суспільне Чернігів

У Чернігові 67 рекламних вивісок підлягають демонтажу. Про це журналістам розповів виконувач обов'язків начальника комунального підприємства "Муніципальна варта" Чернігівської міськради Олексій Мисенко.

З його слів, фізичних осіб підприємців попередили, що потрібно зняти рекламні вивіски, які не відповідають дизайн-коду міста. Цього тижня працівники мунварти почнуть самостійно демонтовувати вивіски у центральній частині міста, від McDonald's до П'яти кутів.

"Ми минулого тижня підняли старі списки, проїхалися і попередили ФОП. Минулого тижня зробили 27 приписів, виявили незаконні вивіски, що не відповідають дизайн-коду міста. Цього тижня плануємо, якщо ФОП не буде демонтувати, ми частково демонтуємо, де є можливість. У нас є спеціальна група, яка буде цим займатися", — сказав Мисенко.

У 2021 році у Чернігові демонтували 428 рекламних вивісок. У 2022 році роботу припинили через бойові дії, говорить Олексій Мисенко.

Нагадаємо, восени 2020 року було затверджено Концепцію оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення. До того часу оформлення рекламних вивісок здійснювалися на розсуд і смак власників.

Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 2 вересня 2020 року, усі рекламні вивіски та фасади магазинів мають відповідати дизайн-коду Чернігова – без яскравих вивісок, що не вписуються в архітектуру міста.