Надзвичайні події

На Черкащині попрощалися із нацгвардійцем, якого на смерть збив суддя

28.05.2023 18:01 - Укрінформ

У місті Тальне Черкаської області попрощалися із загиблим військовослужбовцем Національної гвардії Вадимом Бондаренком, якого збив на смерть голова Макарівського районного суду у Києві.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«У подвір'ї, поблизу ґанку, — труна. Її накрили синьо-жовтим прапором. Сотні людей по черзі підходять та мовчки кладуть квіти на прапор. Сьогодні, 28 травня, у Тальному попрощалися із нацгвардійцем Вадимом Бондаренком. Його збила на блокпості при в'їзді в Київ у ніч на 26 травня автівка судді. Навколо лунає плач. Він назавжди лишиться в пам'яті молодим, чуйним та веселим хлопцем», – йдеться у повідомленні.

Один із побратимів розповідає, що Бондаренко мріяв стати військовим, оскільки і батько, і брат захищають Україну. Хотів воювати разом з ними.

«Але найгірше, що могло статися, сталося на місці його нинішньої служби, на блокпосту", — додає побратим.

Зі слів заступника командира підрозділу, в якому служив Вадим Бондаренко, майора Валерія Купіна, він одним із перших був на місці ДТП і все бачив.

"Чоловік, який його збив, був під впливом алкоголю. У його машині була пляшка віскі. Втекти не намагався, але потім говорив, що він не був за кермом, що водій втік. Там також був його юрист, йому викликали швидку, але з ним усе було добре. Його автівка рухалася на дуже великій швидкості, попри те, що попереду був блокпост і стояли попереджувальні знаки. Смертельні випадки трапляються нечасто, але часто трапляються випадки, що на блокпостах затримують людей напідпитку та під впливом наркотиків", — розповів майор.

За його словами, Вадим був дуже добрим, товариським. Покарати винного у смерті побратима для частини – це справа принципова, додав військовий.

Від батьківського дому прощальна церемонія перейшла на центральну площу міста. Труну зустрічали навколішки сотні людей. Асфальт був встелений квітами півоній та ірисів.

Поховали Вадима Бондаренка на місцевому кладовищі в Тальному. У нього залишилася дружина та троє дітей.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Правоохоронці його затримали.

Суддя відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Суд надав дозвіл на примусове відібрання в нього біологічних зразків.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу України.