Політика

Зурабішвілі на святкуванні Дня незалежності Грузії: Наша гідність продана за 200 чи 300 мільйонів?

26.05.2023 15:20 - Цензор.Нет

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі різко розкритикувала уряд країни за рішення відновити авіасполучення з РФ. Свою думку вона висловила під час виступу на урочистостях на честь Дня незалежності Грузії.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на "Новости-Грузия".

"Незрозуміло та образливо для нашого народу, коли влада не думає про честь та гідність своїх громадян. Хто думає, що Росія поверне нам території в обмін на наші поступки, той нічого не навчився з нашої історії", – сказала Зурабішвілі.

Вона наголосила, що грузинська влада має докласти більше зусиль для створення розумної політики з міжнародними партнерами та використати історичний момент для вступу Грузії в ЄС.

Зурабішвілі зазначила, що зовнішня політика Грузії стала "незрозумілою" і що щоденні заяви та дії відділяють країну від Європи та "ведуть до ізоляції".

У своїй промові грузинська лідерка також загадала про нещодавній дозвіл прямого авіасполучення між Грузією та Росією.

"Незрозуміло і образливо, коли сьогодні ми рахуємо, скільки мільйонів принесе нам "подарунок" польотів (з Росією. – Ред.). Наша гідність продана за 200 чи 300 мільйонів?" – додала вона.

Виступ президентки кілька разів переривався незадоволеним наріканням на урядовій трибуні.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що його країна не запроваджуватиме санкцій проти РФ, бо в такому разі "економіка країни впаде". Грузія в порушення санкцій поновила авіаційне сполучення з Росією, це викликало протести всередині країни.