технології / Імідж*

Види морозильних камер: основні параметри

24.01.2023 10:35 -

За допомогою морозильної камери можна тривалий час зберігати різні продукти: рибу, м'ясо, фрукти та овочі та іншу їжу. Вона підійде користувачам, які роблять заготівлі. Цей агрегат є більш містким, ніж секції для заморожування харчових продуктів в стандартному холодильнику.

Конструкція морозильної камери

Коли вибираєте техніку, звертайте увагу на її форму. Вона впливає на місткість камери. Ці прилади бувають двох видів: скриня; шафа. Агрегат другого виду містить полиці, які розташовані вертикально. Він може вміщати від 2 до 10 секцій для заморожування різних продуктів. Прозорі ємності висуваються та можуть вмістити багато їжі. Морозильна шафа займає мало місця, тому в більшості випадків застосовується у квартирах. Зовнішньо він схожий на мініхолодильник з аналогічним поділом на секції: на верхніх полицях зберігають заморожені продукти, на нижніх – свіжу їжу для швидкого застигання. Конструкція такої техніки дозволяє сортувати їжу згідно з вимогами товарного сусідства. Другий вид – це скриня. Це агрегат горизонтального вигляду, такі морозильні камери найчастіше вибирають для використання у кафе, торгових центрах та промислових будівлях. Вони об'ємні, з простою конструкцією та не оснащені окремими секціями. У морозильних камерах таких моделей зберігають у великих кількостях продукти для постійного охолодження. Часто в них розміщують морозиво чи напівфабрикати. Розрізняють окремі та вбудовувані морозильні камери. Другий вид встановлюють у кухонний гарнітур, тому підходить для інтер'єру та не займає багато місця. Але часто виникають складнощі в розбиранні таких конструкцій. Різноманітність моделей дозволяє вибрати техніку відповідно до холодильника.

Місткість морозилки

Для початку в процесі вибору камери необхідно визначитися з її формою: горизонтальна або вертикальна. Зважайте на місткість моделі, яка сподобалася. Для чотирьох членів сім'ї підійде агрегат на 150–200 л. Компактні моделі до 150 л вибирають для 1 або 2 користувачів, а з більшою ємністю для великої сімʼї або тих, хто часто робить заготівлі. Чим місткіший апарат, тим вища вартість. Звертайте увагу на наявність вільного простору в кімнаті: не варто купувати габаритну камеру, яку неможливо встановити в запланованому місці.

Система розморожування

Морозильні камери оснащені такими способами: ручний, автоматичний. У першому режимі техніку відключають від електропостачання для зниження обсягу замерзлого льоду. У разі нормальної роботи агрегату цю дію здійснюють 1-2 рази на рік. У процесі автоматичного розморожування пристрій автономно регулює процес. Воно буває динамічним та No Frost. Вибирайте морозильну камеру залежно від потреб. Звертайте увагу на її розмір, ємність та вигляд.