гроші

Бюджет Чернігова прийнятий

29.11.2021 12:47 - SVOBODA.FM

Його ухвалили 25 листопада на 13 сесії Чернігівської міської ради.

Загальний обсяг доходів міста буде складати 3,4 млрд грн. Зокрема, загальний фонд – 3,3 млрд грн, спеціальний – 93 млн грн. В цілому це на 15,3% або 381,3 млн грн більше, ніж у поточному році. Про це інформує прес-служба міської ради.

 Фінансування сфери житлово-комунального господарства планується на рівні 18,6 % від загальних видатків.

Передбачений у проєкті бюджету обсяг відшкодування різниці в тарифах за послуги, надані населенню теплогенеруючими компаніями (відповідно до підписаного між Кабінетом Міністрів України і Асоціацією міст України меморандуму), складає 206,7 млн.

Загалом, без врахування цього відшкодування, видатки ЖКГ на наступний рік зменшуються. Причина: забезпечення в повному обсязі всіх захищених статтей видатків, що значно зростають у наступному році зростають - як заробітна плата, так і енергоносії.

Через це наступного року будуть зменшені й видатки на дорожнє господарство.

Зокрема, передбачається спрямувати: - на поточний ремонт доріг 237 млн грн, - капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі - 45,9 млн грн, - будівництво та реконструкції вулично- дорожньої мережі – 39,2 млн грн, - капітальний ремонт двох світлофорних об’єктів – 2,8 млн грн.

Детальніше ознайомитися з бюджетом Чернігова-2022 та видатки на інші сфери можна на сайті Чернігівської міської ради https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-51409/