Небезпека

Президент заявив, що йде підготовка державного перевороту в Україні

26.11.2021 13:15 - РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський заявив, що у розпорядженні влади опинилася якась "звукова інформація", на якій обговорюється підготовка державного перевороту в Україні. При цьому він не зміг розкрити людей, голоси яких звучать на цьому записі.

Президент Володимир Зеленський на прес-марафоні заявив про підготовку державного перевороту за участю олігарха Ріната Ахметова, зазначивши, що є агентурна інформація про можливий переворот на початку грудня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента під час онлайн-марафону із представниками ЗМІ.

"У нас є якийсь аудіозапис, де звучить про державний переворот. Я не буду вам говорити від кого йде цей запис. Ми розуміємо, що розмовляють люди з України з людьми з Росії. Це те, що я розумію. Є аудіозапис, скажімо так, аудіозвук, це може бути і месенджер і все, що завгодно, я не готовий про це говорити", - сказав президент.

Зеленський не погодився розповісти, чиї саме голоси звучить на цьому записі, водночас він уточнив, що серед них немає голосу самого Ріната Ахметова та його бізнес-партнера Вадима Новинського.

"Я вам кажу, говорять про деякі прізвища і говорять про нього (Ріната Ахметова, - ред.). Тому я і кажу, що я вважаю, що це небезпечна ситуація і його втягують у цю історію. Якби це було в іншій державі, не говоритиму в якому, зараз би до нього приїхали, ви розумієте, що відбувалося б. Але ми ж розумні люди. Я не хочу (цього, - ред.). Я хочу лише стабільності", - додав глава держави.

Водночас Зеленський запросив Ріната Ахметова ознайомитись із вмістом цих записів. Він також зазначив, що є й агентурна інформація щодо "бажання внутрішньої дестабілізації" в Україні.

"Я вважаю, що суспільство цього не хоче, країна цього не хоче. Хочуть деякі люди, які залишилися без влади. Це моя думка", - резюмував президент.