курйози

Як поліція суд про "написи на парканах" програла

18.09.2021 10:39 - 5.ua

Суд у Чернігові закрив справу проти керівника обласного осередку "Нацкорпусу" Олександра Тарнавського. Чоловіка звинувачували у створенні графіті з написом "Зеля х*йло". Про це Тарнавський сам повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю чернігівську поліцію з успішною операцією із запуску всеукраїнського флешмобу "Зеля х*йло". Більше сотні написів на стінах Чернігова були оперативно замальовані комунальниками. Мало хто встиг помітити народну творчість, тому поліція вирішила надати трохи розголосу і відкрила на мене справу. Спочатку кримінальну по 296 (хуліганство, – ред.), потім адміністративну по 173 (дрібне хуліганство, – ред.). Тепер написи з'являються по всій країні, друкуються футболки, пишуться статті та публікації в соцмережах", – написав він.

Тарнавський повідомив, що у п'ятницю, 16 вересня, він виграв суд за статтею 173, справу закрили через відсутність складу адміністративного правопорушення. Напередодні так само не знайшли складу злочину за статтею 296 Кримінального кодексу, зазначив Олександр.

"Поліцейський, який склав на мене протокол, дав покази в суді. Під присягою він засвідчив, що підставою відкриття справи було розпорядження керівництва. Ну що ж – тепер буду притягати до відповідальності всіх причетних", – зазначив він.

Як повідомлялося, у Чернігові чоловіка намагалися засудити за напис "Зеля х*йло", йому інкримінували дрібне хуліганство. Сам обвинувачений, Олександр Тарнавський, заявив, що випадково дізнався про існування провадження.

"Вішають мені 120 написів "Зєля х*йло", які з'явилися по місту Чернігову. І у постанові ці написи пояснюються як образа президента", – коментував він.