політикум

Суд залишив Рудьковського під цілодобовим домашнім арештом

17.09.2021 10:41 - Українська правда

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом ексміністра транспорту та зв’язку Миколу Рудьковського, підозрюваного у викраденні та катуванні керівника компанії "Нафтогазвидобування".

Про це повідомляє пресслужба суду з посиланням на рішення від 16 вересня.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 2 вересня залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту та прокуратури – без задоволення".

Деталі: Прокуратура і сторона захисту оскаржували рішення суду від 2 вересня, яким Рудьковському змінили запобіжний захід з нічного домашнього арешту на цілодобовий домашній арешт до 29 вересня включно.

Рудьковському оглосили підозру в резонансному викраденні бізнесмена Олега Семінського у березні 2021 року, коли він прилетів із Росії, де відсидів тюремний строк за "напад" на посольство РФ.

Суд спочатку відправив Рудьковського під варту, але пізніше змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт.

У серпні Офіс генерального прокурора повідомив, що перевіряє інформацію, яка з'явилася в ЗМІ, про нібито перебування Рудьковського, який відпрошувався у слідства з’їздити у Відень на лікування, у Монако.

12 серпня після цього повідомлення Рудьковський у Facebook написав, що повернувся до Києва, а 13 серпня повідомив, що сходив на допит в ОГП.

Наприкінці серпня Офіс генпрокурора просив суд змінити запобіжний захід Рудьковському із нічного домашнього арешту на тримання під вартою.