газети / анонс

Газета «Світ-інфо» – про ювілей гривні, мародерство більшовиків на Голодоморі та інші уроки історії

17.09.2021 08:49 - SVOBODA.FM

Вийшов 207-й номер обласної газети «Світ-інфо» за 16 вересня, яку понад 9 років видає в Чернігові її засновник і редактор Петро Антоненко.

Публікація «Україна – Америка» подає детальний звіт про візит Президента України Володимира Зеленського до США, його переговори з Президентом країни Джозефом Байденом, підписання важливих українсько-американських документів.

Газета публікує аналітичну статтю редактора «25 років гривні: знецінення через ріст цін і тарифів».

Розвінчання тоталітарного режиму комуністичного СРСР – тема публікацій «Дар милосердя» або «голодний кредит» ( Як більшовики для конфіскації церковних цінностей голодом скористалися), а також «Розстріляти з педагогічною метою».

Шостий рік триває просвітницький проєкт «Батурин – Гетьманська столиця» газети і Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». У газеті вже надруковано понад 200 публікацій наукових співробітників заповідника, в номері – їх чергові статті. Газета продовжує публікацію історико-краєзнавчої книги Володимира Сапона «Меди і полини історії» – про цікаве з минулого Чернігівщини. У номері також – літературна сторінка, мистецька хроніка, події в області, Україні і світі, спорт, гумор, у світі цікавого, корисні поради.

Газету можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Продовжується передплата на газету «Світ-інфо» на 2021 рік. Її ведуть всі поштові відділення і листоноші області. В найближчі кілька днів ще можна передплатити газету на жовтень і загалом четвертий квартал року.

Також щойно оголошено передплату на газету на 2022 рік.

Новий номер – на сайті газети за адресою http://svit11.wordpress.com