офіційно*

Долю "смоляного озера" у Чернігові вирішить Верховний Суд?

14.09.2021 16:22 - SVOBODA.FM

Справа щодо майбутньої долі «смоляного озера» у Чернігові розглядається Верховним Судом. Прокуратура добивається від Чернігівської міської ради ліквідації небезпечного об’єкта у касаційній інстанції.

Як вже раніше повідомляла пресслужба Чернігівської обласної прокуратури, рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 05.05.2021 задоволено позов керівника Чернігівської окружної прокуратури – визнано протиправною бездіяльність Чернігівської міської ради, яка полягає у невжитті заходів щодо ліквідації несанкціонованого розміщення відходів мазуту та залишків цегляних фундаментів на земельній ділянці площею майже 700 кв.м, що розташована у м. Чернігові по вул. Любецька, 80 та зобов’язано міську раду вжити заходів щодо ліквідації несанкціонованого розміщення відходів мазуту та залишків цегляних фундаментів.

Проте, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 20.07.2021 вказане рішення суду першої інстанції скасовано та позов прокуратури залишено без розгляду.

Не погоджуючись з рішенням апеляційного суду, заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури подав касаційну скаргу щодо скасування постанови апеляційного суду та залишення в силі рішення суду першої інстанції.

Наразі, ухвалою відкрито касаційне провадження у вказаній справі. В ухвалі Верховного Суду, крім іншого, зазначено, що наведені скаржником аргументи потребують ретельної перевірки та вивчення матеріалів, тому проаналізувавши підставу, на якій подано касаційну скаргу у цій справі, колегія суддів вважає за необхідне здійснити касаційний перегляд постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 20.07.2021.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури