інфраструктура

Біля Прилук реконструюють шляхопровід через залізницю

22.06.2021 14:46 - SVOBODA.FM

Це шляхопровід через залізницю на об'їзній Прилук, на автодорозі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. У жовтні минулого року його закрили на повну реконструкцію. Старий міст був розібраний повністю.

Тут було провалля. Поступово зводився новий міст. Вже влаштована прогонова будова мосту. Підрядник робить отвори для водовідвідних трубок. Готується до влаштування шару гідроізоляції. Також проводяться роботи з укріплення високих укосів мостової споруди, встановлюють габіонні підпірні стінки.

Новий шляхопровід через залізницю повністю відповідатиме сучасним вимогам безпеки дорожнього руху та транспортного навантаження.

В процесі реконструкції: влаштовують нові опори і прогонову будову, зроблять сполучення мосту з підходами, влаштують шар гідроізоляції, заасфальтують проїзну частину, проведуть антикорозійний захист конструкцій мосту, укріплять укоси земляного полотна, влаштують сходи, водовідвід, відремонтують підходи до мосту, встановлять бар'єрне огородження та мостову огорожу, облаштують дорожню обстановку. Нагадуємо, на час ремонтних робіт рух цією ділянкою дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка закрито. Об'їзд місця виконання дорожніх робіт здійснюється по маршруту: - Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин (ділянка Прилуки - Монастирище); - Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня (ділянка Монастирище - Ічня); - Т-25-24 Борзна - Ічня - Прилуки (ділянка Ічня - Ярова Білещина). Наразі на території Чернігівської області на трасі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка в процесі реконструкції п’ять мостових: три мости через р. Удай, міст через р. Лисогір, шляхопровід через залізницю біля м. Прилуки. На мосту через Удай біля с. Манжосівка роботи з реконструкції майже завершені. На мосту через Удай біля с. Переволочна споруджується тимчасова об’їзна дорога. Поблизу Прилук дорога закрита для проїзду, у зв’язку з реконструкцією на мосту через Удай та шляхопроводу через залізницю. В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.