COVID-19

Укрпошта почала вакцинацію працівників проти COVID-19

11.06.2021 12:14 - SVOBODA.FM

В Укрпошті 11 червня розпочалося щеплення працівників вакциною проти COVID-19.

Національний поштовий оператор одним з перших серед державних підприємств розпочав щеплення своїх працівників як частина критичної інфраструктури.

Мобільна бригада медиків у головному офісі компанії у Києві, а також у Сумах, Рівному, Чернігові, Житомирі та інших містах проводить щеплення працівників на робочому місці. Всього в межах першої хвилі вакцинації заплановано щепити понад 5 тисяч працівників. До кінця наступного тижня ці співробітники отримають першу дозу вакцини, а за 4 тижні - другу.

“Відсьогодні наші співробітники почали вакцинуватися. Ми подбали про те, аби щеплення можна було зробити на робочому місці. Я радий, що багато наших працівників виявили бажання та записалися на першу хвилю вакцинації.

Адже наші листоноші та оператори у відділеннях працюють з самого початку під час пандемії і карантинних обмежень. Бо пошта має працювати, незважаючи ні на що. До цього часу їх захищали засоби індивідуального захисту, а тепер ще і вакцина. Вдячний міністерству охорони здоров'я за можливість вакцинувати наших працівників. Сподіваюся найближчим часом буде вакцинована і решта співробітників Укрпошти”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

“Працівники Укрпошти є частиною критичної інфраструктури країни, саме тому їх щеплюють на 3 етапі Дорожньої карти з вакцинації, який вже розпочали. Вакцинація - це єдиний ефективний спосіб захиститись від COVID-19. Ми вітаємо такий свідомий вибір людей та їхнє відповідальне ставлення до свого здоров’я”, - наголосив Головний державний санітарний лікар України - заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

Щеплення від COVID-19 в Україні проводять мобільні медичні бригади, які пройшли спеціальне навчання, вакциною CoronaVac виробництва Sinovac. Це інактивована вакцина. Вона містить у своєму складі інактивований (тобто “вбитий”) вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Це безпечна технологія, яка успішно застосовується для виготовлення деяких вакцин проти поліомієліту та грипу.

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину Sinovac (CoronaVac) 9 березня 2021 року, а 1 червня ця вакцина була схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Загалом в Укрпошті працює понад 65 тисяч працівників, переважна більшість із яких оператори та листоноші.