офіційно*

ДБР затримало посадовця Укртрансбезпеки за системне вимагання хабарів у перевізників

11.06.2021 12:10 - SVOBODA.FM

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо протидії корупції серед чиновників та представників державних інституцій

Слідчі Територіального управління ДБР у Києві затримали виконувача обов’язків керівника Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, який постійно вимагав від приватних підприємців, що займаються нерегулярними пасажирськими перевезеннями, сплачувати «данину».

Встановлено факти вимагання у власників маршрутних таксі щомісячної оплати у розмірі від 500 до 1000 доларів США. За ці гроші посадовець обіцяв не створювати штучних перешкод у підприємницькій діяльності, а також не притягувати підприємця до адміністративної відповідальності за відсутність маршрутних листів.

Чиновника затримали «на гарячому» під час передачі хабаря у сумі 500 доларів США.

Вирішується питання щодо оголошення посадовцю про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальний супровід у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура, оперативний – ДБР.