офіційно*

Прокурор довів винуватість чорного лісоруба

11.06.2021 11:45 - SVOBODA.FM

Прокурором Прилуцької окружної прокуратурою в суді здійснювалось підтримання публічного обвинувачення щодо особи, причетної до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України, зокрема незаконних вирубок деревини на території Прилуцького району.

Так, вироком Прилуцького міськрайонного суду від 11.06.2021 затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим, згідно якої зловмисника визнано винним у вчиненні  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246 КК України, за незаконну вирубку дерев в захисних насадженнях, неподалік м. Прилуки, незаконному перевезенні та збуті деревини, чим заподіяно тяжкі наслідки для довкілля, у сумі понад 727 тис. грн., та ч. 2. ст. 246 КК України, щодо незаконної вирубки 14 дерев породи дуб, липа, верба, на території об’єкту природно-заповідного фонду «Діброва-1», чим спричинив шкоду для довкілля на суму понад 45 тис. грн.

Завдяки принциповій позиції державного обвинувача, вину правопорушнику доведено в повному обсязі, в результаті чого його визнано винним у вчиненні двох вещевказаних злочинів проти довкілля та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, та на підставі ст. 75КК України звільнено від відбування покарання з встановленням іспитового терміну 3 роки.

Крім того, вироком суду задоволені 2 позовні заяви прокурора Прилуцької окружної прокуратури на суму понад 727 тис. грн. та 45 тис. грн.