ринок праці

Огляд ринку праці Чернігова

9.06.2021 13:38 - SVOBODA.FM

Чернігів – найближче до Києва обласне місто України і багато жителів Чернігівщини працюють у столиці, обираючи більшу зарплатню та більше кар’єрних можливостей.

Якщо говорити про ринок праці Чергігова та області, то вакансії регіону складають 0.6% від усіх актуальних на кадровому порталі grc.ua. Середній конкурс на одне робоче місце на Чернігівщині становить 3 людини. Вакансій від бажаючих працювати у Чернігові та області – 0.5% від усіх актуальних на сайті grc.ua.

Рівень заробітних плат Чернігівщини

Переважна більшість роботодавців регіону (56%) пропонують кандидатам заробітну платню від 14 тис. грн. Ще 34% готові платити від 23 тис. грн. Найчастіше таку компенсацію пропонують менеджерам середньої ланки, спеціалістам з продажів та експертам у сфері будівництва та нерухомості. Наприклад, спеціалістам з продажів кормів та дезінфікуючих засобів для тваринницьких господарств пропонують компенсацію від 30 тис. грн, бонус від продажів, компенсацію мобільного зв’язку, службове авто для роботи, офіційне працевлаштування та корпоративне навчання. Але, ця вакансія доступна лише кандидатам із досвідом роботи не менше трьох років у сфері тваринництва/птахівництва та готовим до постійних службових відряджень по Україні.

На компенсацію від 50 тис. грн можуть розраховувати лише 10% пошукачів роботи Чернігівщини. Найбільша кількість вакансій із таким рівнем доходу - це пропозиції для ТОП-менеджерів, експертів з логістики та транспорту (керівні посади), спеціалістів з маркетингу та піар (керівні посади) та менеджерів з продажів. Також, на високий рівень компенсації можуть розраховувати IT-спеціалісти. Їх заробітна платня практично ідентична компенсації столичних програмістів. Так, Python developer  у Чернігові може розраховувати на оклад у 2000-3000 USD. Кандидат має знати англійську на рівні не нижче Upper-Intermediate, мати 3+ роки досвіду програмування на Python та вищу освіту. Досвід роботи із СRM (Odoo) буде перевагою.

Кого шукають

Найбільша кількість вакансій відкрита для спеціалістів з продажів (25%). Ще 11% роботодавців шукають молодих спеціалістів або студентів на підробіток або стажування. Третя за затребуваністю професійна сфера Чернігівщини - «Маркетинг, реклама та PR» (10%)

Найменше відкритих вакансій для страхувальників (0.6%), працівників індустрії краси та спорту (0.6%) та спеціалістів з закупівель (0.6%).

Портрет пошукача роботи Чернігівщини

Серед кандидатів регіону, зареєстрованих на кадровому порталі grc.ua, найбільша кількість пошукачів відгукуються на вакансії категорії «Початок кар’єри, студенти» (18%). Вони молоді (до 23 років), найчастіше не мають досвіду роботи або досвід роботи мінімальний (до року). Розглядають вакансії із компенсацією від 7 до 13.9 тис. грн. Ще 14.5% кандидатів Чернігівщини шукають роботу у сфері продажів. Переважна більшість пошукачів у цій сфері також молоді (до 30 років), але вже мають досвід роботи до трьох років. Ця категорія претендує на компенсацію у діапазоні 20 600 – 27 300 грн. Третя за кількістю резюме кадрова сфера Чернігівщини (11.2% усіх актуальних резюме регіону) – професійна сфера «Маркетинг, реклама, PR». Переважна більшість пошукачів також молоді (30-40 років), знають англійську та мають досвід роботи до 6 років. Бажана компенсація для пошукачів цієї категорії також коливається у діапазоні 20 600 – 27 300 грн. Найменше бажаючих працювати у сфері страхування (0.1%) та у сфері краси та спорту (0.1%).