коронавірус

Карантин в Україні: в яких областях не будуть пом'якшувати обмеження

22.05.2020 11:28 - SVOBODA.FM

Україна поступово виходить з карантину. Кабінет Міністрів прийняв рішення про введення адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах. Зокрема, з 25 травня буде дозволена робота метрополітенів і дитячих садів. Однак до пом'якшення карантинних заходів виявилися не готові Київська, Рівненська, Чернівецька та Волинська області. У цих регіонах - стрімке зростання нових інфікованих.

Варто зазначити, що рішення про ослаблення карантину приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації в регіоні одночасно за трьома ознаками:

- інцидентність - загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення повинна становити менш як 12 осіб.

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менш як 50 %.

- середня кількість ПЛР-тестів. Потрібно понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Київська область

На сьогодні інцидентність в Київській області становить 13,9 чол. на 100 тис. населення (потрібно менш як 12). Завантаженість ліжок 8,9 % (потрібно менше ніж 50%), середня кількість ПЛР-тестування 19,2 на 100 тис. населення (потрібно понад 12 на 100 тис.).

"Через те, що один з необхідних факторів (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ і НС не має права прийняти рішення по ослабленню протиепідемічних заходів", - йдеться в повідомленні прес-служби Київської облдержадміністрації.

У зв'язку з цим у Київській області вирішили поки не послаблювати карантинні обмеження.

Рівненська область

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль заявив, що 20 травня в регіоні зафіксували антирекорд за кількістю нових випадків захворювання COVID-19. Тому було вирішено не пом'якшувати карантин з 22 травня.

«Карантин в Рівненській області не пом'якшуємо. Таке рішення прийняла сьогодні обласна комісія з питань ТЕБ та НС відповідно до епідситуації в області. За минулу добу на Рівненщині зафіксували 66 випадків COVID-19. Це антирекорд для області», - зазначив він.

За його словами, обмеження, які діяли досі, залишаються. Якщо протягом останніх 7 днів на території області не зафіксовано понад 150 випадків захворюваності населення коронавірусом, рішення буде переглянуте.

Чернівецька область

За даними голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука в області за добу від COVID-19 одужали 18 осіб, але підтверджено 46 нових випадків зараження.

"18 буковинців сьогодні побороли коронавірус. Вони двічі отримали негативний результат тесту. Однак є також 46 нових випадків COVID-19 в області",- повідомив Осачук.

Загальна чисельність інфікованих на Буковині становить 2842 людини.

"Отже, переходити на наступний етап ослаблення карантинних заходів нам поки що рано", - зазначив глава області.

Волинська область

Протягом останнього тижня у Волинській області спостерігалось збільшення кількості хворих на коронавірус. На цей час хвороба підтвердилася майже у 700 осіб. У зв'язку з цим в області також вирішили не послаблювати карантинні заходи.

Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.