Політика

Президент Зеленський побився об заклад із мером Дніпра

12.07.2019 15:59 - SVOBODA.FM

Мер Дніпра Борис Філатов побився об заклад із Президентом України Володимиром Зеленським, що ремонт Центрального мосту через річку Дніпро буде закінчений до 14 вересня - до чергового Дня міста. Якщо міський голова Дніпра програє суперечку, то він піде у відставку.

 Парі уклали щодо надто тривалої реконструкції моста, яка почалася три роки тому.

Оглянувши об'єкт, президент Зеленський поцікавився у мера, чому головний міст Дніпра ремонтують так довго. Мер Дніпра пояснив це недобросовісністю колишнього підрядника і пообіцяв закінчити тривалий ремонт до 14 вересня.

Заодно міський голова запросив Президента на святкування Дня міста. За його словами, до цього часу повністю відремонтують дорожнє покриття мосту, вкладуть додатковий ряд деформаційних швів, протягнуть мережу тролейбусних ліній.

«Ми стали єдиним містом в Україні, яке за рахунок лише міського бюджету зважилося виконати таку масштабну реконструкцію. До початку капітального ремонту Центральний міст був у жахливому стані. Зношені балки і металеві конструкції могли викликати справжню катастрофу. Було багато труднощів: підрядник, який зривав усі терміни, додаткові роботи, які неможливо було передбачити до початку ремонту, ніхто не знав, у якому стані міст під асфальтом. Однак зараз ми можемо з усією відповідальністю сказати, що вже на День міста Новий міст буде відкритий, і він буде повністю безпечним і комфортним для дорожнього руху», - зазначив Борис Філатов. У відповідь Володимир Зеленський запропонував меру укласти парі: якщо ремонт не буде закінчено, то Філатов піде зі свого поста, на що міський голова погодився. Під час робочого візиту в Дніпро глава держави Володимир Зеленський побував на презентації проекту реконструкції Дніпровського аеропорту, а потім на Центральному мосту, що з'єднує правий та лівий береги Дніпра. Зустрічати президента на мосту зібралися численні жителі міста і прихильники Володимира Зеленського. Вони скандували «Зеленський, ми з тобою!». Водії проїжджаючих автомобілів вітали президента гучними сигналами. Багато хто намагався сфотографуватися з главою держави або передати скарги, однак Зеленський швидко поїхав. - повідомляє День.