Вибори, вибори...

Коломойський «дістав» фейками гаранта і той думає позиватися на канал «1+1»

26.03.2019 17:24 - «Новое время»

Кандидат в президенти України, чинний глава держави Петро Порошенко має намір подати до суду на телеканал 1+1.

Про це заявив глава фракції Блок Петра Порошенка у Верховній Раді Артур Герасимов.

«Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал «1+1» за систематичну брехню «в особливо великих розмірах», за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в Президенти і Президента», – йдеться в заяві Герасимова.

За словами Герасимова, власник цього ЗМІ Ігор Коломойський «не витримав випробування четвертою владою» і не зміг втриматись від спокуси грубого повномасштабного використання медіаресурсу з метою зведення своїх рахунків з державою.

«Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій і чорного піару проти одного з кандидатів у Президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський брутально розтоптав базові принципи вільної журналістики та свободи слова», – додав Герасимов.

23 березня на телеканалі «1+1», власником якого є Коломойський, вийшла програма «Українські сенсації» під назвою «50 відтінків Порошенка».

У телепрограмі, поряд зі звинуваченнями у корупції, пролунало звинувачення щодо можливої причетності Порошенка до загибелі у ДТП його рідного брата Михайла у Молдові. Подібні версії вперше з'являлися раніше на російських телеканалах.

Порошенко назвав звинувачення ЗМІ «шаленим обстрілом фейками».