Комунальні підприємства

Сирна паляничка – це вам не ватрушка. Про ще одну новинку для чернігівських школярів

19.11.2018 14:31 - Марія МАЛЬВА

Врахувати усі гастрономічні вподобання малечі досить складно. Звичайно, головне, аби їжа для дітей була корисною та безпечною. Однак, юних гурманів варто дивувати й смаком та подачею.

КП «Шкільне» цьогоріч має чимало нових пропозицій. Нагадаємо, SVOBODA.FM вже розповідала про смаколик осені – гарбузову кашу, та безпечний фаст-фуд – фірмові сендвічі.

Ще одне ноу-хау кулінарів — сирна паляничка.

"Ні, це не ватрушка. Склад тіста дуже різниться. В основі палянички багато сиру. Завдяки цьому випічка довше зберігає пухкенький вигляд, хоч на правду булочки в нас не залежуються,та має дуже ніжний смак.

Вага палянички — 100 грам. Вартість — 7,80 гривні", — розповідає Ольга Шевчик, завідувачка їдальні Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №19.

Загалом, як зазначає пані Ольга, випічку полюбляють всі: і малі, і дорослі. Добре йдуть глазуровані круасани, із солоненького — вже згадані сандвічі.

"За останні півтора роки ми маємо чимало нововведень до меню. Є цікавинки і для буфету. Адже купують щось перекусити і найменші, і старшокласники",— коментує завідувачка їдальні.

Варто зазначити, що схожа булочка у торгових мережах міста буде на кілька гривень дорожчою. Зробити доступнішою та безпечнішою паляничку вдалося завдяки виключенню з рецепту розпушувачів та інших некорисних пекарських домішок.