Контрабанда

Водіїв, що везли порох до РФ, передають до суду

8.11.2018 09:29 - SVOBODA.FM

Слідчий відділ управи СБУ в Чернігівській області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання та зберігання вибухових речовин, а також закінченого замаху на їх контрабанду за попередньою змовою групою осіб.

Слідство тривало під процесуальним керівництвом прокуратури області, прес-служба якої нині про це й повідомляє.

Встановлено, що два громадянина, будучи водіями рейсового автобусу міжнародного сполучення, перебуваючи на автовокзалі м. Вінниця, нібито погодились на пропозицію невстановленої досудовим слідством особи.

На запропоновані 200 доларів США водії погодилися перемістити до Російської Федерації 115 банок з вибуховою речовиною – порохом.

Для цього обвинувачені помістили банки до конструктивної порожнини підлоги автобусу, де зберігали їх протягом слідування автобусу до пункту пропуску «Сеньківка».

У зоні митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка», під час огляду, правоохоронці виявили та вилучили банки.

Наразі досудове розслідування стосовно правопорушників завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Довідка санкції інкримінованих статей передбачають позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією предметів контрабанди.