Якісна література

Книжкова толока: новий вимір дружби Чернігова та Львова

13.10.2018 12:24 - SVOBODA.FM

Сьогодні на головній Алеї міста стартувала перша Книжкова толока в Чернігові.

Усі охочі зможуть придбати улюблену літературу, ознайомитися з новинками видавництв та навіть отримати автограф письменника-кумира.

Кожен знайде собі заняття до душі: оригінальні майстер-класи (наприклад хусткування), вікторини, літературні дискусії тощо. Свято триватиме два дні.

Детальніше про заплановане нещодавно розповіла організаторка дійства Людмила Зіневич та Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради у «Вечері на Свободі».

Під час вітального слова львівська ініціаторка акції Любов Хомчак зауважила, що бажаючих побачити Чернігів було дуже багато, їхали навіть на східцях автобусу.

«Чернігів радо зустрічає Львів. Ясна погода є знаком того, що ми починаємо робити добру справу. Наше місто змінюється. Такі події як сьогодні надають йому чітке визначення «міста змістів» та відкривають нову туристичну сторінку. Книжка завжди об’єднує та дарує мудрість. Сьогодні школярі отримали можливість поспілкуватися з тими, чиї твори вони ще вчора вивчали на уроках. Старші ж відвідувачі толоки зможуть відкрити для себе щось нове або закріпити улюблене, - Катерина Литвин, заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міськради.