Преса

Чому «Bild» завчасно привітала Путіна

19.03.2018 14:51 - SVOBODA.FM

Німецька газета висміяла російські «вибори», день голосування яких був учора, 18 березня.

У соцмережах активно обговорюють російськомовний заголовок в німецькій газеті Bild, яким вона заздалегідь «привітала Володимира Путіна з перемогою на виборах президента РФ».

Як пише Deutsche Welle, насправді газета нікого не вітала.

Наймасовіша німецька газета Bild у номері за 17 березня 2018 року, тобто напередодні голосування у Росії, помістила у себе такий заголовок: «БІЛЬД вітає Володимира Путіна з перемогою на виборах».

У соцмережах з’явилися короткі відеоролики про те, що ось, мовляв, навіть німці «поспішають привітати» переможця, але насправді це було не так.

«У коротенькій замітці під наделавшим стільки шуму заголовком перераховуються, загалом-то, відомі всім факти: що суперники Путіна по передвиборній гонці не мають шансів на перемогу, що державний ВЦВГД передбачив перемогу господарю Кремля з результатом не менше 69%, що державні телеканали заповнені «безсовісною пропутінської пропагандою», що російська опозиція побоюється фальсифікацій результатів голосування», – пише видання.

Наводить Bild слова опозиційного політика Олексія Навального, якого влада не допустила до участі у виборах як кандидата.

Навальний так пояснює газеті свій заклик бойкотувати голосування: «Тому що це не вибори, а обман. Той, хто все ж таки піде на вибори, легітимує цю процедуру».

Саме тому газета Bild і вирішила «привітати» «старого-нового президента» Путіна із заздалегідь вирішеною «перемогою».

А заодно газета привернула увагу до себе. Що зайвим для продажів не буде.