Шахрайство

Не купуйте житло «за довіреністю»! Суд виселяє жінку й дитя з купленої квартири

13.02.2018 12:50 - За інф. ЧФ НСТУ

Матір з малолітньою дитиною суд зобов’язує віддати квартиру попередній власниці, хоча до цього житла вони вселилися законно. Родина залишається без житла.

Це рішення ухвалив Деснянський районний суд Чернігова. Йдеться про резонансну справу по квартирі в будинку на вулиці Бєлова.

Жінка, яка втратила житло, має намір подати апеляційну скаргу на рішення суду.

Суд зобов’язує Юлію Юрченко віддати ключі від квартири, яку 5 років тому їй купили батьки. Заплатили за 2 кімнати 300 тисяч гривень, на той час 37 з половиною тисяч доларів.

Але згодом попередня власниця житла Валентина Новгородська, яка живе в Італії, заявила, що квартиру продалибез неї.

Нібито за підробленою довіреністю, виданою на рідну доньку – Ксенію Булгаєву. Новгородська сама подала до суду на родичку. Є вирок. Булгаєву суд визнав винною в шахрайстві та підробці документів, і зараз вона відбуває покарання. Але паралельно суди розглядають і цивільну справу за позовом Валентини Новгородської, котра вимагає повернути їй квартиру.

Юлія Юрченко наполягає, квартиру її родина придбала законно, заплатили за неї гроші, які засуджена за шахрайство Булгаєва не повернула. На суді донька попередньої власниці заявила – готівку вивіз за кордон її колишній чоловік. Тепер Юрченко втрачає й квартиру. Третьою стороною в процесі є орган опіки, представниця якого захищає права дитини.

Позивачка – попередня господарка квартири Новгородська – і зараз перебуває на заробітках в Італії, і в суді її представляє адвокат.

«Вона продала по довіреності, вона забрала квартиру по довіреності, і вона тепер нас виселяє по довіреності – чи може не вона, а Ви? Де вона сама, чи вона жива взагалі? Зараз іде кримінальна справа, по якій ми 5 раз намагалися її викликати. Вона не перебуває на території України, вона сама не заявляла ніяких претензій – які ми їй чинимо перешкоди?», – каже відповідач, Юлія Юрченко.

Суд прийняв рішення на користь позивача – Валентини Новгородської. Юлія Юрченко має намір оскаржити рішення Деснянського суду в апеляції. Крім того, її батьки наполягають і на перекваліфікації та дорозслідуванні кримінальної справи щодо оборудки з квартирою.