Родинний бізнес

Тарасовці 29 грудня вирішили докапіталізувати банк

12.01.2018 10:23 - За інф. "Капітал"

В Україні залишився всього один банк, зареєстрований статутний капітал якого становить менше 200 млн грн, які всі банки повинні були мати ще півроку тому.

Спочатку, до 11 липня 2017 року, коли нова вимога НБУ вступило в силу, його порушували 22 банки. За наступні півроку 21 банк або збільшив капітал, або покинув ринок.

Національний банк уже тоді міг визнати ці банки проблемними, після чого їм давалося б 180 днів для усунення порушення законодавства.

Нині ж тільки чернігівський Полікомбанк сім'ї Тарасовець досі має статутний капітал менше цього порога – 145 млн грн.

Згідно оборотно-сальдовому балансу Полікомбанку, на 1 грудня 2017 року в нього не було грошових внесків в графі 5004 «Внески за незареєстрованим статутним капіталом».

Але банк намагається докапіталізуватися.

«29 грудня відбулося позачергове загальні збори акціонерів Полікомбанку, на якому було прийнято рішення збільшити статутний капітал до 200 млн грн. Капіталізація банку буде здійснюватися за спрощеною процедурою », – йдеться в заяві банку.

Нагадаємо, що до 11 грудня недокапіталізованих банків залишалося троє. За наступний місяць двом установам нарешті вдалося завершити процедуру докапіталізації.

Це банк «Центр» громадянина Франції Хамеда Аліхані та банк «Портал» Ігоря Колосніцина.

НБУ на два роки відклав наступний етап докапіталізації банків до 300 млн грн.