Дурять!

Липовий банкір забрав всі гроші з картки

15.12.2017 10:42 - SVOBODA.FM

Шахраї продовжують використовувати перевірені методи обдурювання громадян, хоча поліція регулярно попереджає населення Чернігівщини про актуальні схеми злочинців.

Щодо цього вкотре на прикладах застерігає ГУНП в Чернігівській області.

До 64-річної чернігівки зателефонував невідомий і, представившись працівником банку, вивідав секретні цифри, зазначені на банківській картці.

Ця інформація та сучасні технології допомогли чоловікові за лічені секунди зняти гроші з її картки. Таким чином, літня жінка, яка повірила псевдбанкіру, втратила майже 5 тисяч гривень.

В аналогічну халепу втрапила й 44-річна жителька обласного центру. Так званий працівник банку налякав жінку тим, що з її рахунку хтось несанкціоновано зняв гроші.

Щоб повернути їх назад, потенційна жертва мала продиктувати чоловікові цифри з банківських карток. Зробивши це, жінка втратила майже 7 тисяч гривень з кредитної та зарплатної карток.

В обох випадках за фактами скоєння злочину відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція шукає зловмисників, а громадян попереджає: питають по телефону термін дії картки, код безпеки на зворотному боці картки, банківські паролі з SMS? Не повідомляйте, це шахраї! Мало того - банківські працівники й НЕ повинні запитувати захисний код зі звороту картки!