ОРДЛО

В Луганськ вже прибули миротворці з РФ. Щоб місцеві банди не перегризлися

22.11.2017 17:26 - SVOBODA.FM

У Луганську триває протистояння, викликане конфліктом між «главою ЛНР» Ігорем Плотніцкім і «главою МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Тому до Луганська було введено підрозділ російської приватної військової компанії (найманці, коротше кажучи).

Про це повідомляє Ігор Тимчук, група «Информационное сопротивление».

Найманці за 4 дні до нинішніх подій прибули в Алчевськ з РФ, а 21 листопада підрозділ було перекинуто до Луганська для стримування протистояння між Плотницьким і Корнетом.

Також вчора через прикордонний пункт пропуску «Довжанський» з території РФ у Должанськ (раніше – Свердловск) увійшла колона з декількох десятків «УРАЛів» з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР (деякі з гарматами на причепі). З 14 години невеликими групами техніка і «зелені чоловічки» перекидалися в бік Луганська.

Заслуговує на увагу той факт, що раніше і Плотницький, і Корнет в один день – 16 листопада – повернулися до Луганська з РФ (перший з Москви, другий – з Кам'янця-Шахтинського Ростовської обл.).

На даний момент центр Луганська оточений російськими військами і найманцями, що мають наказ контролювати ситуацію і не допустити її загострення.

Подальший розвиток ситуації повністю залежить від рішення, яке приймуть в Кремлі – «злиття» «ЛНР» з «ДНР» в єдине ОРДЛО з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статус кво з примусовим «примиренням» Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого в Москві також є багато претензій.

Деякі озвучені думки з цього приводу:

І звичайне телебачення "хунти":