бухгалтерія / Імідж*

Бухгалтерський облік для бізнесу: аутсорс чи людина в штаті?

16.08.2017 16:01 -

В світі, де кожна п’ята людина замислюється про власний бізнес, і більше того переходить від слів до роботи, важливим питанням є безпечність та грамотність ведення власної справи. Одним із аспектів, які треба продумати - ведення бухгалтерського обліку.

Варіантів не так багато: самостійне вивчення справи або звернення за консультацією до професіоналів. Для малого бізнесу на перший етапах становлення досить відкрити ФОП (фізична особа підприємець), для цього необхідна державна реєстрація, але стартовий капітал та установчі документі не потрібні, що спрощує весь процес. Далі необхідно вивчити законодавчу базу, ознайомитись з аспектами ведення книги доходів та трат ( в залежності від системи оподаткування. І обов’язково вкладатися в дедлайни, щоб надалі не отримати штраф від держави.

При збільшенні бізнесу - підвищуються об’єми продажу, зони впливу, а з ними і відповідальність. Більше шансів пропустити час сплати рахунків, або пропустити якийсь документ. На цьому етапі, як правило, залучають аутсорсингові компанії, з якими ви можете домовитись про перелік надаваних вам послуг та визначити сфери їх впливу http://audit-invest.com.ua/ua/buh - це може бути як повне обслуговування, так і часткова підтримка (ведення виключно заробітної плати або тільки документообіг).

Бухгалтер в штаті має повністю “окупити” свої послуги, так кількість працівників компанії з власним спеціалістом, як правило, перевищує 50 осіб. Досить просто можна підрахувати - проаналізувавши середню заробітну плату спеціаліста в порівнянні з витратами на бухгалтерські послуги від незалежної аудиторської фірми.

Все частіше компанії обирають працювати з більшими витратами, та працювати з аутсорсинговими компаніями. Це обумовлено тим, що вони несуть більшу відповідальність за контрактом і їх діяльність все простіше прослідкувати шляхом пошуку в інтернеті. У випадку звільнення чи форсмажоних обставин, один спеціаліст швидко замінює іншого без очікування для компанії-замовника. Тому фраза “Час - це гроші” актуальна як ніколи.