Dura lex, sed lex ©

Трохи сексу з тваринкою коштує до 8500 грн

16.08.2017 13:51 - SVOBODA.FM

У представників чи не всякої поширеної професії є свій день – професійне свято. Ось 13 серпня був День будівельника,на носі День пасічника 19 серпня. А 20 серпня – «професійне свято» безпритульних тварин. Це Міжнародний день безпритульних тварин.

І святкувати є що! Нещодавно, 4 серпня 2017 року, в дію вступив Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин».

Згідно Закону, в Кодексі України про адміністративні правопорушення текст стаття 89 викладена в такій редакції:

Жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, у тому числі порушення правил утримання тварин, - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот (від 3400 до 5100 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, пропаганда жорстокого поводження з тваринами - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот (від 5100 до 8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Насильницькі дії стосовно тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до п’ятисот (від 3400 грн до 8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я».

Також відбулися зміні в Кримінальному кодексі України та Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Держекоінспекція у Чернігівській області разом з громадськістю була ініціатором підняття питання боротьби з пересувними цирками та звіринцями, які гастролювали містом в минулому році.

За матеріалом Держекоінспецкції в Чернігівській обл.