Пенсія

Пенсіонери на Чернігівщині своє отримали і навіть вчасно. Підсумки I півріччя 2017-го

8.08.2017 17:34 - SVOBODA.FM

На Чернігівщині пенсії отримують понад 346 тисяч осіб.

Середній розмір пенсії на початок липня 2017-го становив майже 1777 гривень.

Це на 35,4% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Про підсумки першого півріччя 2017-го в цій царині йшлося під час розширеного засідання колегії в Головному управлінні Пенсійного Фонду України в області, що тривало в селекторному режимі. Учасники заходу – керівники об’єднаних управлінь та структурних підрозділів.

У І півріччі 2017-го в області призначено 5,2 тисячі пенсій, проведено 8,7 тисячі поточних перерахунків за зверненнями громадян, встановлено 158 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Окрім того, з 1 травня перераховано майже 303 тисячі пенсій (або 87 % пенсійний виплат в області).

На контролі перебуває питання пенсійного забезпечення сімей загиблих у зоні антитерористичної операції та учасників АТО. На 219 утриманців призначені пенсії у разі втрати годувальника, 150 учасникам АТО – пенсії за інвалідностю.

У 19 об'єднаних територіальних громадах області створено 9 віддалених робочих місць та робоче місце в Центрі надання адміністративних послуг Ічнянської РДА.

Під час засідання начальник Головного управління Пенсійного Фонду України в області Юрій Юрченко зазначив, що Чернігівщина має найбільший відсоток недотримання роботодавцями законодавства про працю в частині встановлення мінімальної заробітної плати.

Кількість застрахованих осіб-найманих працівників у травні 2017 року склала 221 тисячу, з яких 40,5 тисячі отримують менше мінімальної зарплати.

Органи Пенсійного фонду області щомісячно здійснюють аналіз відомостей Реєстру застрахованих осіб щодо роботодавців, у яких є ризики використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

За результатами моніторингу направлена інформація до органів Державної фіскальної служби по 266 страхувальниках-порушниках законодавчих вимог.

За інф. ГУ Пенсійного Фонду України в Чернігівській обл.