Оподаткування

Ризикнули створити робоче місце? Правильно повідомте у податкову

20.07.2017 13:19 - SVOBODA.FM

Згідно поданих звітів у платників податків, що підконтрольні Чернігівській ОДПІ, прийнято 11891 повідомлень про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Для деяких платників актуальним залишається питання своєчасного повідомлення роботодавцем про прийняття працівника на роботу до початку роботи працівника.

Адже працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Повідомлення подається:

засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП відповідальних осіб згідно з вимогами законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису; на паперових носіях разом з копією в електронній формі; тільки на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж з 5 особами. Повідомлення подається: за працівників – резидентів, прийнятих за трудовим договором; за працівників – нерезидентів, прийнятих за трудовим договором; за працівників – сумісників (зовнішніх і внутрішніх).

Наголошуємо (саме це викликає найбільше питань) – повідомлення роботодавець подає в обов’язковому порядку і за зовнішніх, і за внутрішніх сумісників.

Не подається повідомлення:

за осіб, що надають послуги за ЦПД; за практикантів та стажистів (без укладання трудового договору).

 Сектор організації роботи Чернігівської ОДПІ