Досвід і практика

Фінляндія заборонила зграї «зелених чоловічків»

19.07.2017 16:54 - SVOBODA.FM

У Фінляндії внесли зміни до законів про територіальне спостереження і кримінальне законодавство щодо військових без розпізнавальних знаків.

Таким чином, зграї «зелених чоловічків» автоматично визнаються злочинцями. Якщо безпеці країни будуть загрожувати військові без знаків розпізнавання, фінська влада отримає розширені повноваження.

Про це повідомляє «Yle».

Під групою згадуваних військових закон має на увазі тих, які діють або прямо в інтересах іноземної держави, або від його імені, або за згодою цієї держави. Такі люди організовані, оснащені або озброєні.

Закон забороняє подібним групам перебування в країні.

Таких військових називають "зеленими чоловічками" з огляду на зелену форму в російській армії. Такі "зелені чоловічки" з'явилися на території нині окупованого Криму перед його анексією.

Тепер фінським спецслужбам і військовим не треба думати як затримати заблукалих російських громадян в Україні, як доводити їхню причетність до якихось злочинів. Росіянин? Організовано дієш у складі групи? Маєш екіпіровку або зброю? Винен. Будь-який фсбшник, найманець, агент РФ, однією своєю появою у Фінляндії вже оформляє собі термін, його не треба ловити на переході кордону або проникненні на об'єкт", - написав про це оглядач Юрій Бутусов.

Раніше, взимку 1939-1940 років, Фінляндія вже мала досвід війни з Росією (на той час СРСР):