Суспільство

Ціни: Кидати палити чи менше їсти? Відео

5.01.2017 12:42 - SVOBODA.FM

Легальні наркотики з сигаретного диму вкотре обійдуться українцям дорожче.

Адже з 1 січня на 40% підвищується акцизна ставка на тютюн. Точніше – на те, що виробники пакують в свої вироби, названі тютюновими.

Відповідно, цигарки подорожчають. Чи вже змінилися ціни та як на подорожчання реагують чернігівці – в сюжеті телебачення «Сівер Центр».

Ще двадцятого грудня минулого року вийшов закон, який піднімає фіксовану ставку акцизу на сигарети. З першого січня він вступає в силу. Виробники платитимуть більше, відповідно, кожна пачка цигарок здорожчає.

«З першого січня акциз на сигарети за фіксованою ставкою зріс на 40%: з 318,26 до 445, 56 за 1000 штук, – пояснила Світлана Стрижак, заступник начальника відділу ГУ ДФС в області. – До того ж, збільшилося мінімальне податкове зобов’язання за сплати акцизного податку з тютюнових виробів з 425,76 до 596,05 за 1000 штук».

Як реагують на це курці? Більшість розводить руками: ну, а що робити? Хтось тут же обіцяє кинути палити, хтось – палити менше. А комусь усе одно.

Але у торгових точках ціна ще лишилась та сама. За словами продавців, люди перепитують, хвилюються, але поки нової закупки за новими цінами не зробили, цінника міняти не будуть.