Транспорт

У міськраді спростовують інформацію про підвищення вартості проїзду у чернігівських маршрутках

5.01.2017 10:34 - Svoboda.fm

Заступник міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив про те, що питання підвищення вартості проїзду у громадському транспорті не розглядається.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

 «Станом на сьогоднішній день питання збільшення вартості проїзду в міській раді не розглядалося.  Ми усвідомлюємо, що перевізники в найближчі 2-3 місяці вийдуть з такою ініціативою. Але рішення про вартість проїзду ухвалює виконавчий комітет міської ради. До цього питання будемо підходити зважено.  Спочатку перевізники мають надати свої розрахунки, потім їх має перевірити наше управління економіки. Після цього, варто провести громадську дискусію та переконати чернігівців в об'єктивності та необхідності такого підвищення, зважаючи на рівень доходів громадян. А вже після цього приймати чи не приймати рішення» - написав він.

Також він не виключає, що подорожчання проїзду можливе на окремих маршрутах.  

«Наприклад, там де транспортні засоби більш нові та з середньою місткістю, а кількість скарг від пасажирів - мінімальна. Інші - хай почнуть виконувати інвестиційні плани та реально покращать якість перевезень.  До кожного подібного рішення потрібно ставитися відповідально» - додав він.

Зазначимо, про ймовірне підвищення вартості проїзду у Чернігові говорять з часу проведення конкурсу на пасажирські перевезення.

Олександр Ломако, зокрема, коментуючи інформацію про здорожчання проїзду до 5 гривень, сказав, що такий варіант можливий лише за умов поетапного підвищення плати.