«Откинулся»

Мера-хабарника випустили на волю

4.01.2017 15:03 - SVOBODA.FM

Колишній ніжинський міський голова Михайло Приходько, котрий був засуджений за чималий хабар, звільнений достроково.

Єдиний реєстр судових рішень оприлюднив рішення Ніжинського міськрайонного суду, справу №740/4031/16-к Провадження №1-в/740/227/16, в якій йдеться про дострокове звільнення з-під варти особи, яка була засуджена9 листопада 2012 року за ст.69 КК України.

З огляду на деталі, складається враження, що йдеться про екс-мера міста Ніжин Михайла Приходька.

Дострокове звільнення погоджене спеціальною спостережною комісією при Виконавчому комітеті Ніжинської міської ради.

* * *

Міський голова Ніжина Михайло приходько був затриманий з черговим «траншем» хабара 16 грудня 2008 року. Слідство, а переважно суди й апеляції тяглися аж до 12 грудня 2013 року, коли Вищий Спеціалізований суд остаточно розглянув справу й дав Приходьку чотири роки з конфіскацією.

Одного разу, перед остаточним рішенням «остаточного» суду, 23 березня 2013 року, Приходько вдався чи то до втечі, чи до незаконного вояжу залізницею, будучи «на підписці».

Зрештою, як бачимо, Михайло Приходько відбував покарання три роки замість чотирьох, а суди ж тривали значно довше: аж п’ять років.

Відбув він три роки з чотирьох, хоча початково суд першої інстанції давав шість. Та й то – як відбув?

Звільнення обгрунтовується тим, що з 28 жовтня 2015 року працевлаштований відбуває покарання у вигляді виправних робіт в ПрАТ Ніжинський цегельний завод, характеризується зразковою поведінкою та сумлінним ставленням до праці, а також довів своє виправлення, за місцем проживання та роботи характеризується позитивно, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався.

* * *

Переглянути ухвалу про звільнення можна за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63608163