Гроші

Суд вважає, що митниця не «ображала» ТОВ на понад два десятки мільйонів

3.01.2017 12:10 - SVOBODA.FM

За активної позиції прокуратури Чернігівської області суд відмовив у стягненні 22 млн грн з бюджету на користь приватної структури.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У провадженні господарського суду Чернігівської області перебувала справа за позовом приватного підприємства про стягнення з держбюджету понад 22 млн грн «упущеної вигоди» від несвоєчасної реалізації зернових.

З метою представництва інтересів держави та упередження безпідставного стягнення значної суми коштів з бюджету прокуратура області вступила у розгляд даної справи та забезпечила активну участь у судовому процесі.

Прокурору вдалося повною мірою спростувати у судових засіданнях докази, надані стороною позивача, у т.ч. висновки експертних досліджень та відстояти правову позицію про безпідставність заявлених позовних вимог.

Ухваленим колегією суддів рішенням від 21 грудня у задоволенні позову відмовлено, чим упереджено незаконне стягнення понад 22 млн грн з Державного бюджету України.

Ймовірно, прокуратура (яка 3 січня неа дзвінки не відповідає) повідомляє про рішення від 21 грудня у справі № 11/243/15/10/4/2.

Там йдеться про те, що ТОВ «Інтрансавтострой» в особі ліквідатора прагнуло стягнути з держави 12388035,49 грн на відшкодування   шкоди, начебто завданої незаконними діями Чернігівської митниці, та ще 12,5 мільйонів грн моральної шкоди, завданої тими ж діями митниці. Разом виходить майже 25 мільйонів гривень.