Світ

Директорка Міжнародної української школи в Литві отримала відзнаку Міністерства освіти України

16.01.2024 14:45 - LRT.It

Директорці Міжнародної української школи в Литві Олені Внуковській вручено Подяку від керівництва Міністерства освіти і науки України.

20 років тому Олена Внуковська заснувала Українську школу в Парижі, досвід якої згодом поширився на інші європейські країни та став в нагоді для розвитку Міжнародної української школи.

Вже у березні 2022-го у Вільнюсі було зареєстровано Tarptautinė Ukrainos mokykla Lietuvoje - Міжнародну українську школу в Литві. Її очолила Олена Внуковська. Разом з колективом українських вчителів-однодумців вона реалізувала проєкт загальноосвітньої школи з 5-денною формою навчання. Нині Tarptautinė Ukrainos mokykla Lietuvoje - найбільша та єдина українська школа в Європі, яка надає атестат державного зразка і навчає за затвердженими Міністерством освіти і науки України програмами. Відзначаючи багаторічний і успішний досвід педагогічної роботи Олени Внуковської, Міністерство освіти і науки України висловило Олені Георгіївні подяку за самовіддану працю, яка надихає. “Ми цінуємо нашу співпрацю в системі української освіти за кордоном та маємо надію на її всебічний розвиток. Бажаємо вам невичерпної наснаги у щоденній роботі з виховання нової української еліти”, - зазначається зокрема у вітальній адресі керівництва профільного міністерства.