рейдерство на землі

Украли техніку і врожай – фермерська доля в Україні?

27.09.2011 08:26 - Високий Вал

Фермера Олександра Галенка у Чернігівському районі грабують серед білого дня. На землях Кархівської сільської ради Чернігівського району нашої області, де він засіяв соняшник на цілих півтори тисячах гектарів, крадуть урожай.

Перед тим як фермер мав збирати врожай, у нього вкрали техніку, а потім представники агрофірми «Іванівка АГ» почали збирати і соняшник.

 За словами фермера Олександра Галенка, кілька полів понад 150 гектарів уже  прибрані підчисту і вивезені. За договорами, які знаходяться у фермера, він уклав договори на оренду паїв на 10 років і є власником врожаю.

Фермер стверджує, що йому, коли викрадуть весь урожай,  завдадуть збитки на 10 мільйонів гривень.

Про крадіжку техніки та врожаю Галенко подав заяву у міліцію. Там порушили кримінальну справу. А міліція не може знайти „нового власника техніки”.

А ось сліди нових власників врожаю привели до директора фірми „Іванівка АГ”  Олександра Войтова. Урожай возять в його господарство. Войтов  стверджує, що він має документи на паї „мертвих душ”, які передали йому їх діти чи внуки і тому збирає соняшник.

Окрім того, за словами фермера Олександра Галенка, фірма, що збирає урожай „Іванівка АГ”, не пускає міліцію у своє господарство.І правоохоронці не можуть переконатися : є там викрадена техніка чи нема. І це не зважаючи на порушену кримінальну справу.

Високий Вал