Війна

Мер Кременчука: внаслідок ракетного удару по ТЦ "Амстор" загинуло чи зникло безвісти 22 людини

2.07.2022 14:47 - Інтерфакс-Україна

Кількість загиблих і зниклих безвісти внаслідок ракетного терористичного акту в ТЦ "Амстор" становить 22 людини.

Про це повідомив мер міста Віталій Малецький.

"Останні дані по пошуково-рятувальної операції на місці теракту в ТЦ "Амстор": з 21 особи, які вважалися зниклими безвісти, експертизою встановлено тіла 20 загиблих, наразі одна людина залишається зниклою безвісти. Одна людина померла в лікарні. Таким чином на сьогодні кількість загиблих та зниклих безвісти внаслідок ракетного терористичного акту в ТЦ «Амстор» становить 22 особи", – написав він у Facebook.

Пошуково-рятувальна операція триває, залишається розібрати менше 10% завалів.

"Ніколи не пробачимо рашистів, помстимося за кожну невинно вбиту людину!", – додав мер.

Як повідомлялося, РФ 27 червня завдала ракетного удару по торгово-розважальному центру "Амстор" в Кременчуці Полтавської області, де в той момент було понад тисячу мирних жителів.

1 липня у Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомили, що станом на 20:00 у м.Кременчук обстежено та розібрано уламки будівельних конструкцій на 90% загальної площі ТЦ "Амстор".

Всього внаслідок ракетного удару загинули 19 осіб і постраждали 64 людини, з яких 26 – госпіталізовані. З початку робіт виявлено 29 фрагментів тіл.

Кременчуцька міська рада ухвалила рішення про збільшення до 100 тис. грн матеріальної допомоги сім'ям постраждалих внаслідок російського ракетного удару по ТЦ.