ІТ

На Чернігівщині розширюється мережа оптичного інтернету

30.11.2021 09:19 - SVOBODA.FM

Ще 8 населених пунктів області стали оптичними. Це - Остер, Десна, Козелець, Ріпки та Городня Чернігівського району, Борзна Ніжинського району, Сновськ Корюківського району та Новгород-Сіверський. Тут уже завершено роботи з підключення до оптики і тепер мешканці цих населених пунктів можуть користуватися інтернетом на швидкості до 200 Мбіт/с, інтернет-телефонією та Інтерактивним ТБ.

А зараз Укртелекомом активно ведуться роботи з підключення до сучасної телекомунікаційної інфраструктури ще низки населених пунктів:

· Ічня та Прилуки Прилуцького району;

· Бобровиця і Бахмач Ніжинського району;

· Корюківка, Мена, Сосниця Корюківського району;

· Короп Новгород-Сіверського району.

А це означає, що ще тисячі мешканців області матимуть можливість користуватися швидким і надійним інтернетом, що так потрібно у сучасному світі для навчання, роботи, вирішення побутових питань чи розваг.

Загалом у Чернігівській області оптичний інтернет вже є у майже 50 населених пунктах, а інтернет за всіма технологіями є у понад 90 містах і селах.

Укртелеком реалізує різні проекти з інтернетизації області, розширюючи оптичну мережу, тим самим забезпечуючи мешканцям і міст, і сіл доступ до сучасних послуг.