Безпека

На Чернігівщині спеціальні мобільні групи стежать за дотриманням карантинних заходів

21.10.2021 19:06 - SVOBODA.FM

Під час рейдових заходів 32 мобільні групи у складі поліцейських, співробітників Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування слідкують за обов’язковим дотриманням громадянами всіх необхідних вимог карантину.

З 21 жовтня  вступили в дію нові правила пасажирських перевезень. Для поїздок у міжрегіональному громадському транспорті відтепер потрібно використовувати документ про щеплення проти COVID-19 або негативний ПЛР-тест. Йдеться про автомобільний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. 

До складу спеціальних мобільних груп, які стежать за дотриманням карантинних заходів, входять співробітники управління превентивної діяльності поліції області, Управління патрульної поліції, Держпродспоживслужби, представники органів місцевого самоврядування.

Мобільні групи перевіряють наявність у пасажирів посвідчення особи та сертифікату про вакцинацію, який може бути як у паперовому вигляді, так і в цифровому у додатку «Дія».

У разі виявлення порушень карантинних норм поліція збирає відповідні матеріали. В подальшому за порушення притягатимуться до відповідальності перевізники, які проігнорували обов’язок забезпечити перевірку сертифікатів про вакцинацію.

Станом на 12-ту годину дня виявлено два порушення карантинних норм у сфері міжрегіональних пасажирських перевезень – у Кіптях та Новгороді-Сіверському.

Поліція закликає громадян дотримуватися протиепідемічних заходів  та встановлених карантинних обмежень.