Співпраця

Посли країн Балтії високо оцінили інвестиційну привабливість Чернігівщини

21.10.2021 18:51 - SVOBODA.FM

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява, і Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас вважають нашу державу не тільки діловим партнером, а й добрим другом своїх країн. Про це поважні дипломати заявили під час економічного форуму «Чернігівщина - країни Балтії. Регіональний вимір», що відбувається цими днями в області.

За словами пана Ілгварса Кляви, латвійська економіка відкрита до співпраці. Особливо цікавими напрямками для цього він вважає харчову промисловість, лісопереробну та хімічну галузі, бачить перспективу і для спільних проєктів у сферах телекомунікацій, ІТ, туризму, транспорту та логістики, багатьох інших.

Для литовського бізнесу, на думку пана Валдемараса Сарапінаса, може бути привабливим співробітництво у галузях сільського господарства, харчової промисловості, відновлюваної енергетики, виробництва меблів, виробів з пластику, а також фінансової, страхової та інших видів діяльності.

 

Керівники дипломатичних представництв України, які долучилися до роботи форуму в онлайн-режимі, підтвердили доброзичливість та готовність країн Балтії до налагодження й розширення відносин в усіх сферах. А голова обласної ради Олена Дмитренко акцентувала на тому, що представники місцевих рад Чернігівщини вивчали та застосовували у своїй практиці досвід Прибалтики з питань децентралізації та самоврядування.

 

Інвестиційний та експортний потенціал Чернігівщини презентував на форумі заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов. Учасники заходу розглянули та обговорили можливості взаємовигідної співпраці між підприємствами та організаціями країн-учасниць, мали можливість особистого спілкування з потенційними партнерами, встановлення нових та зміцнення наявних бізнес-контактів.

 

Тож, як зазначив голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, нинішній форум має стати запорукою більш тісної та продуктивної співпраці між представниками потужних європейських країн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.