Небезпека

У Стамбулі затримали українця за підозрою у військовому шпигунстві

21.10.2021 18:36 - Фокус

Слідство вважає, що шестеро іноземців, серед яких були також громадяни РФ та Узбекистану, готували напад на чеченських дисидентів.

8 жовтня турецькі правоохоронці провели в Стамбулі спецоперацію, у результаті якої за підозрою в "політичному і військовому шпигунстві" були затримані шестеро осіб, серед яких громадянин України. Про це повідомляє видання Hurriyet.

За даними журналістів, були затримані громадяни РФ Абдула Абдулаєв, Равшан Ахмедов, Біслан Расаєв та Асланбек Абдулмуслімов, громадянин України Ігор Єфрим і громадянин Узбекистану Амір Юсупов.

За версією слідства, вони готували збройний напад на чеченських дисидентів, які перебувають на території Туреччини. Також ці особи підозрюються в причетності до міжнародної шпигунської діяльності.

Затримані наразі перебувають у Малтепе, що неподалік від Стамбула. Матеріали справи, яка розслідується за статтею про "політичне і військове шпигунство", були передані до суду. У разі доведення провини затриманим загрожує від 15 до 20 років тюремного ув'язнення.