річниця

Чернігівські журналісти вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе

17.09.2021 09:01 - SVOBODA.FM

16-го вересня виповнилася 21-а річниця зникнення українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Журналіста, який любив свою професію, просто вбили.

В цій історії надто багато і геополітичної, і особистої складової. Можна сказати, забагато цинізму. Декому надто незручно, аби явні складові пазлу склалися. А Україна досі остаточно не зійшла з роздоріжжя між двома світами - в якому життя окремої Людини з його принципами нічого не варті і тим, де Людина з його внутрішньою Свободою - цінність найвища!

"Сьогодні згадували і тих, хто приходив до пам’ятного знаку Борцям за волю України разом з нами у минулі роки, але уже - помандрували у засвіти… Згадували і про журналістику 90-х років, коли Георгій працював ведучим телепрограми «Вікна-Плюс» (СТБ), «Вікна-Новини» і доводилося з ним зустрічатися у студії та ньюзрумі. І про те, як Гонгадзе відвідував #Чернігів та його документальні фільми... Міркували про професію журналіста", - написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук чернігівський журналіст і публіцист, співзасновник чернігівських Інтернет-видань, редактор Свободи.ФМ Владислав Савенок:

Можливості спокійно і фахово працювати замість "боротьби" побажала своїм колегам секретар чернігівського осередку Національної спілки журналістів України Ольга Чернякова.

Також прозвучали побажання мати можливість займатися нарешті якісною регіональною журналістикою замість піару, реклами, копірайту і ослуговування дрібних олігархів.