соціум

Безробітні на громадських роботах збирали макулатуру, садили ліс, оформляли субсидії…

24.06.2021 11:49 - SVOBODA.FM

Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру - одна з низки соціальних послуг, які пропонує служба зайнятості. Це не лише дієва форма матеріальної підтримки безробітних, а й неабияка користь для громади.

З початку року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 1,1 тис. безробітних області. Більшість з них, а саме: 267 осіб займалися екологічним захистом навколишнього середовища. Вони здійснювали збір вторинної сировини - макулатури, поліетилену та поліетиленових пляшок і таким чином робили планету чистішою. Ще 261 особа працювали на роботах по впорядкуванню територій, кладовищ, займалися вирубкою, розчисткою, прибиранням придорожніх смуг. У квітні 79 безробітних взяли участь у посадці лісу в ДП «Добрянський лісгосп», ДП "Борзнарайагролісгосп" та ДП Чернігівський військовий лісгосп.

Окрім цього, 13 осіб тимчасово працювали в органах соціального захисту, допомагаючи громадянам оформити житлові субсидії, а фахівцям - опрацювати відповідну документацію.