духовний департамент Кремля

Хода РПЦвУ в Ніжині призвела до сутичок патріотів з "п'ятою колоною"

23.06.2021 19:12 - SVOBODA.FM

На 8-му році війни РПЦвУ як духовно-казенний департамент Кремля продовжує виступати інструментом "гібридної" російсько-української війни. Причому, в українському тилу на чужій канонічній території. Тобто, на канонічній території Православної Церкви України.

От і сьогодні в Ніжині представники правоохоронних органів з дитячою наївністю вдавали, що організована хресна хода РПЦвУ - це такий собі "мирний" духовний захід релігійної організації.

Проте, мало хто розумів, з якої ж нагоди ця хода організована.

Є в мережі і пояснення дописувачів-"прихожан" з цього приводу про історію московитської Церкви після її "визнання" 1589 року:

"Собор Сибирских святых. С присоединением Сибири к России началась история Тобольско-Сибирской епархии, учрежденной в 1620 году как архиепископия, а затем преобразованной в митрополию, из которой впоследствии были образованы другие сибирские епархии".

Моніторимо російські сайти і натикаємося на заголовок "Как Сибирь Малороссией прирастала" так званого "Фонда стратегической культуры". Погодьтеся, назва красномовна. А культура і релігія - штуки стратегічні. Упокорювати непокірних "малороссов" потрібно неодмінно "хресною ходою русского міра", яка отаким знаменним "сибірським" подіям присвячена.

Поза сумнівом, сьогоднішній хресній ході РПЦвУ в Ніжині на 8-го році війни знайдеться ще купа пояснень і причин. Можливо, навіть суто "православно-релігійних".

Але уважно передивіться відео, на якому "батюшка" РПЦвУ проводить лікнеп відеооператору:

"Порошенко начал войну і расстрєлял Нєбєсную сотню".

Це основна задача людини в рясі? Навряд. Але що там ще виголошують на офіційних проповідях і під час непублічної роботи з паствою? Чим натоптують голови семінаристів у "духовних семінаріях"? Які є версії?

Характерно, що хресну ходу очолювали дітки в українських національних одностроях. А супроводжували її дебелі "бички" в рясах і без. Усе за методичкою царя-КаДеБіста, який попереджав, що "женщіни і дєті будут впєрєді":

Проте, були такі довоєнні часи Януковича, коли уся ця конспірологія була зайва.

Наприклад, можна було і ось так:

Або навіть ось так виявляли особливу смиренність 2010-го року (це отєц Фьйодор чи як його ось так пристрілюється):

Що ж, у протистоянні українського громадянського суспільства і московського "бабла" в українському тилу наразі перемагає останнє. На 8-му році війни.

Про прапори "Новороссии" 2006-го року у Чернігові нагадати? Зайвий раз нагадаємо!