перепланування

На місці Чернігівського РАЦСу буде тризірковий готель?

23.06.2021 18:25 - Суспільне

Шлюбні церемонії планують проводити у міському палаці культури. Такі попередні плани на будівлю чернігівського РАЦСу Суспільному розповів міський голова Владислав Атрошенко.

«Вивчаємо питання, на першому-другому поверсі – тризірковий готель, на третьому поверсі – конференц-зали, які потрібні для міста. Там є зручний паркінг для готелю і зручне місце розташування. Змінюються часи, і на сьогодні запит у великих приміщеннях під офіційні церемонії в укладання шлюбу – мінімальний».

Балансоутримувач цієї будівлі – Чернігівська міськрада. Орендує приміщення Міністерство юстиції України. Північно-східне міжрегіональне управління Мін’юсту раніше зверталося до Владислава Атрошенка. Просило міську владу провести капремонт РАЦСу. Ідею облаштувати тут готель і конференц-зали представники міністерства прокоментували так.

«Офіційних документів щодо якихось пропозицій не надходило до Північно-Східного, проте, Північно-Східне управління готове до співпраці, і ми чекаємо на пропозиції», – розповіла Катерина Марченко, прессекретарка Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Зі слів Віталія Василика, заступника міністра юстиції, вони у будь-якому випадку з містом погодять компромісний і правильний варіант цього приміщення.

РАЦС у Чернігові відкрили у 1988 році. Спроєктував його архітектор В’ячеслав Павлюков. Він вважає, що готель замість РАЦСу – рішення помилкове.

Будівлю ще можна привести у належний зовнішній вигляд, розповів В’ячеслав Павлюков.

«Я не хочу зараз говорити про зовнішній вигляд, як можна було довести до такого стану. Це навіть не хочеться обговорювати. Білим вапняком, який застосовується для обробки фасадів, навіть в країнах Швеції, Норвегії, Данії, такого ставлення до цього каменю немає ніде. Він покривається спеціальними розчинами, яке захищає його від вологи, і немає ніяких проблем. Цей камінь не потрібно фарбувати білою фарбою, він чиститься спеціальними кругами, і будівельники це прекрасно знають».

А що з приводу реконструкції РАЦСу думають чернігівці, дивіться у сюжеті.