спорт

Чернігівський велосипедист став чемпіоном України

22.06.2021 18:35 - Суспільне

Чернігівський велосипедист Андрій Пономар став чемпіоном України в олімпійських видах програм. 20 червня на Львівщині завершився Чемпіонат України з велоспорту на шосе – основний для відбору на чемпіонат Європи, Світу та Олімпійських ігор 2021.

Андрій Пономар став чемпіоном України в останньому змагальному дні. Він здобув першість в індивідуальній груповій гонці.

«Шість годин їхав ці 220 кілометрів. Виграв у другого місця п'ять хвилин», – каже тренер Андрія Пономара Микола Аксюта.

Як розповів Суспільному Микола Аксюта, спортсмен прилетів до України за день до змагань. Він був в Італії, де брав участь у гонці Джиро д'Італія.

«Денис Хотульов, чернігівський спортсмен-велосипедист, йому допомагав. Він за два дні до того у себе по «андерах» Денис проїхав 160 кілометрів, був четвертим. І ці 220 кілометрів допомагав Андрію, ще й 12-ий доїхав. Всього ж до фінішу доїхало 14 людей», – каже тренер.

Чи поїде Андрій Пономар на Олімпійські ігри наразі не відомо. Зараз тренери відбирають трьох людей (серед яких і чернігівський спортсмен), які поїдуть на збір до Туреччини на три тижні. Хто із них трьох по завершенню зборів буде у найкращій фізичній формі, той і поїде на Олімпійські ігри.

Тренувальний збір у Туреччині починається 25 червня.